Medhi Boualam wint Europese cartoonwedstrijd

Tijdens de Europese prijsuitreiking in Brussel werd Belgisch striptekenaar Medhi Boualam uitgeroepen tot winnaar van de cartoonwedstrijd 'Europese Unie en Burgerschap. Hij ontvangt hiermee een geldprijs van 6 000 EUR.

Op de tweede en derde plaats staan Sibila Koritareva (Bulgarije) en Stephan Timmers (Nederland). De publieksprijs is voor de striptekening van Nhung VU (Duitsland).

De Europese Commissie lanceerde vorig jaar deze wedstrijd voor jonge grafische kunstenaars. Hun opdracht was een cartoon te maken die aantoont wat het betekent burger te zijn in een verenigd Europa. Meer dan 2500 jongeren, ouder dan 16, gaven gehoor aan de oproep. Per land was er eerst een nationale selectie, waaruit de drie Europese winnaars gekozen werden.

Medhi Boualam schetst in zijn winnende cartoon een Europees leven zonder grenzen: een jongetje wordt geboren in Frankrijk, loopt school in Spanje, werkt een tijdje in België, stapt in het huwelijksbootje in Duitsland en vestigt zich met zijn gezin uiteindelijk in Italie...


Detail uit de striptekening van Medhi Boualam - © www.eurocartoon.eu


Meer info via www.eurocartoon.eu

0 reacties:

Een reactie posten