Ontwerp de cover van de allereerste literaire stationsroman

Een treinstation is een mythische plaats. Romances worden er geboren, geschiedenis wordt er geschreven, grootse scènes worden er verfilmd.

Het meest historische station in ons land is ongetwijfeld Antwerpen-Centraal. Dit beschermde bouwwerk kreeg de voorbije jaren een indrukwekkende facelift van Eurostation, dochter van de NMBS-Holding. Het resultaat is zo verbluffend, dat de Antwerpse spoorwegkathedraal wereldwijd werd verkozen tot één van de vier mooiste spoorwegstations ter wereld.

Vrijdag 25 september wordt dit vernieuwde architecturale hoogstandje officieel ingehuldigd. Bij die gelegenheid wordt de mythische dimensie van het station extra in de kijker gezet met de creatie van de allereerste literaire stationsroman.

Vijf bekende auteurs - Herman Brusselmans, Oscar van den Boogaard, Joke van Leeuwen, Tom Naegels en Anne Provoost - lenen hun pen voor dit unieke project. Zij zetten zich elk één dag aan het schrijven, gezeten aan een bureau in de monumentale inkomhal. Iedere auteur vervolgt het verhaal dat zijn of haar voorganger de vorige dag heeft geschreven, en laat zich daarbij inspireren door de omgeving, de reizigers, eigen gevoelens en eigen herinneringen. Het resultaat is een unieke roman, een echte literaire stationsroman, geboren uit de inspiratie van vijf schrijvers.

Voor het ontwerp van de cover van het boek wil men beroep doen op het publiek. Creatievelingen kunnen deelnemen aan een ontwerpwedstrijd. Het ontwerp moet beantwoorden aan het opzet van het boek: een stationsroman met Antwerpen-Centraal als plaats van gebeuren. De uitwerking is vrij te kiezen: het mag gaan om een foto, tekening, schilderwerkje, ... Een professionele jury - bemand door Carll Cneut, Gert Dooreman en Gerda Dendooven - beoordelen de inzendingen. Meer informatie vind je op www.stationsroman.be. Inschrijven kan tot 30 juni, inzendingen moeten binnen zijn voor 15 augustus.


Er
 worden
 minstens
 5.000
 exemplaren
 gedrukt
 van
 de
 literaire
 stationsroman
 met
 het
 winnende
 ontwerp.
 De
 winnaar
 en
 twee
 finalisten
 winnen
 een
 citytrip
 naar
 St. Pancras in Londen met een verblijf van twee nachten in een trendy hotel.

Meer info: www.stationsroman.be, www.eurostation.be

0 reacties:

Een reactie posten