100 radioboeken gratis downloaden

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren liet weten dat je via de website www.radioboeken.eu maar liefst 100 radioboeken gratis kan downloaden.

Radioboeken zijn luisterverhalen van ongeveer 30 minuten, die speciaal voor het Vlaams-Nederlands Huis deBuren geschreven en ingelezen werden door bekende Vlaamse en Nederlandse auteurs. Enkele voorbeelden: Adriaan Van Dis, Tom Naegels, Dimitri Verhulst, Anne Provoost, Annelies Verbeke, Arthur Japin, Herman Brusselmans, Jeroen Brouwers, Geert Van Istendael, Bart Moeyaert en Rodaan Al Galidi.

Daarbij komt nog dat heel wat van de verhalen vertaald werden naar het Frans, Engels en Spaans. Kwestie van de cultuur van de Lage Landen zoveel mogelijk te verspreiden. Ook die vertalingen vind je allemaal terug op dezelfde website.

In Vlaanderen zendt cultuurzender Klara de Radioboeken uit en in Nederland zijn de verhalen te beluisteren in het VPRO-programma De Avonden op Radio 6. De vertaalde Radioboeken worden wereldwijd uitgezonden door de Wereldomroep. Ook voor kinderen is er een klein aanbod beschikbaar op de website. Het gaat om verhaaltjes van ca. 15 minuten in het Frans en het Nederlands, voorgelezen door o.a. Joke Van Leeuwen.

Tenslotte nog een oproep: schrijf een recensie van een Radioboek en win een luxepakket op cd! Kies uit de 100 Radioboeken op www.radioboeken.eu je favoriete verhaal en schrijf een persoonlijke en overtuigende recensie. 100 dagen lang kiest deBuren wekelijks het beste stuk uit. De winnaars krijgen de nieuwste reeks Radioboeken op cd in een prachtige luxeverpakking. De recensies van de prijswinnaars worden gepubliceerd op de websites van Knack en deBuren. Mail je recensie van maximum 500 woorden ten laatste op 11 november 2009 naar info@deburen.eu.

Hieronder kan je nog kijken naar een videofragment van het radioboek "Hoog bezoek" van Adriaan Van Dis.




(via: bibliotheek Maaseik)

0 reacties:

Een reactie posten