Barbara stok wint Stripschapsprijs 2009

© Barbara StokDe Nederlandse stripauteur Barbara Stok (Groningen, °1970) heeft zopas de 36e Stripschapsprijs gewonnen. Het is voor het eerst in al die jaren dat een vrouwelijke striptekenaar tot winnaar wordt uitgeroepen. De prijs wordt uitgereikt op 26 september, tijdens de stripdagen in Houten.

De Stripschapprijs is dé belangrijkste prijs voor stripkunst in Nederland, al is er geen geldbedrag aan verbonden. Deze stripprijs wordt jaarlijks toegekend door het stripliefhebbersgenootschap Het Stripschap.

Zij krijgt deze prijs niet vanwege haar geslacht, maar omdat zij een stripauteur is zonder weerga, met een nog altijd groeiend oeuvre van topkwaliteit. Ze is een stripauteur zonder weerga met een nog altijd groeiend oeuvre van topkwaliteit. Ook heeft ze het lef zich kwetsbaar op te stellen en diep in haar eigen emoties te kruipen.
Uit het juryrapport
Barbara Stok 'vertelt' langere verhalen in boekvorm, dit in tegenstelling tot haar collega's. Af en toe publiceert ze 'los werk' om die dan achteraf toch zo te bundelen dat er alsnog een doorlopend verhaal ontstaat, zoals in haar laatste boek 'Dan maak je maar zin'.

Meer info via www.stripschap.nl en www.barbaraal.nl

0 reacties:

Een reactie posten