Gerry Velema wint 'Het Hoogste Woord'

De Nederlandse schrijfster Gerry Velema (°1956) werd vandaag verkozen tot winnaar dan Het Hoogste Woord.
Een professionele jury bekroonde haar boek Eruit jij! als beste christelijke kinderboek van het afgelopen jaar.

Er waren nog 3 andere titels van christelijke uitgeverijen genomineerd: Sanne gaat solo (Iris Boter), Zoektocht in oorlogstijd (Anne Marie Hoekstra) en Terug naar de Titanic (Judith Janssen).

Tijdens het Lees & Luisterfestival van Ede op 17 oktober, zal de prijs worden uitgereikt.

Ook wordt jaarlijks de EigenWijsPrijs uitgereikt. Uit een vooraf opgestelde EigenWijsPrijsLijst kunnen kinderen één boek uitkiezen dat zij het beste, leukste, spannendste, ontroerendste, kortom het mooiste .... vinden. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint dan de EigenWijsPrijs.

Voor het vierde jaar op rij is het Hans Mijnders die met zijn boek Bruggers de EigenWijsPrijs (categorie 9-14 jaar) binnenkort in ontvangst mag nemen. De overige genomineerden waren Luuk2day.nl (eveneens van Hans Mijnders) en Lifeliner 2 en de gekaapte luchtballon (Adri Burghout).

De EigenWijsPijs (categorie 4-8 jaar) is voor Evelien van Dort voor haar boek Ster, de knuffelpony. Eveneens genomineerd in deze categorie waren Mees zonder vrees (Corien Oranje) en De motorolifant en andere dieren op rijm (Rikkert Zuiderveld).

Meer info via www.christelijkekinderboeken.nl

0 reacties:

Een reactie posten