Tentoonstelling "De bib stript"

De Kortrijkse bibliotheek duikt de stripwereld in. Vanaf 12 augustus kan je de tentoonstelling 'De bib stript' bezoeken in de volwassenenafdeling van de bibliotheek.

'De bib stript' belicht verschillende stijlen, technieken en genres in de strips. Hoewel een gevarieerd en kwalitatief stripaanbod al lang deel uitmaakt van de collecties van de Openbare Bibliotheken in Vlaanderen, vinden heel wat goede strips moeilijk de weg naar het publiek. Deze tentoonstelling wil dan ook extra belangstelling voor de minder bekende strip opwekken.

De tentoonstelling werd samengesteld door Bert Dekimpe, bibliothecaris van de Openbare Bibliotheek Kluisbergen en gepassioneerd striplezer. Zonder de intentie om zijn eigen persoonlijke favorieten in de kijker te plaatsen, is het vooral de bedoeling om een beeld te geven van de diversiteit van het hedendaagse stripaanbod en de artistieke veelzijdigheid van stripauteurs, dit op zowel vormelijk als op inhoudelijk vlak.

We beperken ons tot vrij recente, Europese voorbeelden, maar wie de 30 platen van deze expositie overloopt zal ongetwijfeld al versteld staan van de rijkdom aan gehanteerde stijlen en technieken.
'De bib stript' is een boeiende en leerrijke tentoonstelling over de fantastische stripwereld!

'De bib stript' is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bib.
Meer informatie via www.kortrijk.be/bibstript. Download hier het volledige programma (.pdf).

0 reacties:

Een reactie posten