Vrouwen van Vlaanderen: een ongewone kijk op de geschiedenis van het graafschap Vlaanderen

Deze publicatie werd gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling 'Vrouwen van Vlaanderen' in het Kasteel van Rumbeke, het Museum Kortrijk 1302 en de Sint-Trudoabdij te Male.

Vrouwen van Vlaanderen brengt de geschiedenis van het graafschap Vlaanderen, met in de hoofdrol de vrouwen van Vlaanderen: de gravinnen en gravendochters.

Het verhaal voert ons mee naar de onbekende wereld van deze adellijke dames en toont ons welke rol zij speelden in de bewogen evolutie van Vlaanderen van de 9e tot de vroege 16e eeuw.

Ze waren begeerde bruiden in de internationale politiek en scherprechters in conflicten. Ze schitterden als voorvechters van cultuur en religie. Ze waren de bewaarders van de bloedlijn. Ze rekenden af met afgunst en bedrog. Ze waren vurige minnaressen en leeuwinnen voor hun kroost.
Vrouwen van Vlaanderen staat garant voor heerlijke én leerrijke verhalen. Met prachtige portretfoto's van Lieve Blancquaert.
(bron: tekst cover)


Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

2 opmerkingen:

  1. Is deze publicatie og te verkrijgen ? En zo ja, waar ?
    Dank vor de info.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op de website van de uitgever, stichting kunstboek, staat vermeld dat dit boek uitverkocht is: http://www.stichtingkunstboek.com/nl/boek/detail/1031/vrouwen-van-vlaanderen. Misschien is een zoektocht op enkele tweedehandssites een mogelijk alternatief?

      Sowieso kan je dit boek altijd in de centrale bibliotheek opvragen en ter plaatse inkijken.

      Verwijderen