Decent Society Award 2009 voor Peter Sloterdijk

© Rainer Lück - http://1rl.deTijdens het vrijzinnige evenement Sporen naar een waardige samenleving in de Gentse Vooruit vond gisteren de uitreiking plaats van de allereerste Decent Society Award, een initiatief van de UGent en VUB.

Deze eer viel de Duitse filosoof Peter Sloterdijk (Karlsruhe, 1947) te beurt, al was hij niet zelf aanwezig op de prijsuitreiking wegens ziekte.

Peter Sloterdijk is vooral gekend van de 'bestseller' Kritiek van de cynische rede (1983), Regels voor het mensenpark (2000), de trilogie Sferen (2005) en Woede en tijd (2007).
Als postmodernist is hij ervan overtuigd dat er geen plaats is voor een absolute waarheid. Zelf geeft hij in zijn boeken dus ook géén sluitende antwoorden op vragen waar ieder mens mee zit.

Een waardige samenleving is een samenleving die de grote verscheidenheid respecteert tussen individuen en groepen met oog voor de individuele ontplooiing
en ontwikkeling van alle burgers. Hierbij wordt niemand uitgesloten en voelt iedereen zich verantwoordelijk voor de onderlinge samenhang en verbondenheid.


Meer info via www.petersloterdijk.net

0 reacties:

Een reactie posten