VIDEO: documentaire Ed Emberley's "Make a World"


(foto: Ed Emberley’s “Make a World” © 1972 Little, Brown and Company)

In 1972 publiceerde de Amerikaanse illustrator Ed Emberley een, op het eerste zicht, eenvoudig boekje van 32 pagina's: "Ed Emberleys's Drawing Book: Make a world". Het boek bevatte 400 eenvoudige maar tijdloze illustraties waarmee hij kinderen leerde om zowat alles te tekenen, van alligators tot zeppelins.

Met zijn illustraties gaf hij vorm aan de visuele cultuur van een ganse generatie kunstenaars, ontwerpers, professionele en amateurillustratoren. Het boek wordt nog steeds aanzien als actueel, een "visueel woordenboek", en heeft een grote invloed op het hedendaags creatief denken. Ed Emberley illusteerde een groot aantal kinderboeken en publiceerde een hele verzameling boeken waarin hij de lezer tips en trucs leert om zelf makkelijk, leuke tekeningen te maken.

Een team van toegewijde enthousiastelingen werkt momenteel intensief aan een onafhankelijk geproduceerde documentaire rond het leven en het werk van Ed Emberley: "Make a World: the film". Hieronder kun je al een kleine trailer zien van de documentaire in wording:


De documentaire is een zgn. "grassroots" kunst- en cultuurproject waarbij iedereen op allerlei manieren kan bijdragen aan het project. Eén van de doelen van het project is ook het verzamelen van verhalen, tekeningen of schetsen die geïnspireerd zijn op het werk van Ed Emberley. Deze kun je e-mailen naar de documentairemakers.

(via: swidinst.org)

Meer info: makeaworldfilm.com, Ed Emberley

0 reacties:

Een reactie posten