Blijven: gedichten van Ingrid Lenaerts

Blijven is de titel van de bundel gedichten die Ingrid Lenaerts schreef en die nostalgie en geborgenheid uitademt.

Blijven zullen ook de warme herinneringen die zij heeft opgebouwd aan haar grootouders. Deze sfeer wordt weergegeven in een treffende en hedendaagse taal. De goede raad die een heel leven wordt meegedragen, het toevluchtsoord dat het kind er altijd gevonden heeft, alles is er verzilverd voor jaren later.
Het platte land waar gezond boerenverstand de scepter zwaait maakt een enorme indruk op het jonge kind. Zo leert het de verbondenheid tussen land en mens. Wanneer Ingrid nu even maar terugdenkt aan toen groeit haar heimwee naar warmte en liefde, die zij er toen altijd mocht ondervinden.
Haar grootmoeder was een sterke vrouw, die ondanks haar pijn, immer wist door te bijten, ze kon koude omkeren tot warmte en ze had altijd een luisterend oor voor haar kleinkinderen. Grootvader was ook altijd in de nabijheid.

Alles in Blijven is levende herinnering. Wanneer Ingrid weer haar grootmoeders stem hoort verwarmt het haar hart.Deze gedichten strooien duizenden herinneringen rond, tonen vele emoties die bewaard 'blijven'.
Een dichtbundel die bij velen warmte en vreugde zal laten groeien...

(bron: tekst omslag)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?
In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten