Gouden Ganzenveer 2010 voor Joke van leeuwen

logo Gouden GanzenveerAfgelopen zondag werd Joke van Leeuwen bekroond met de Gouden Ganzenveer 2010 omwille van haar bijzonder veelzijdige en belangrijke bijdrages aan het geschreven Nederlandse woord.

Deze literaire onderscheiding wordt door Academie De Gouden Ganzenveer jaarlijks toegekend aan een persoon of instituut die van grote betekenis is voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland.
Eerdere winnaars zijn o.a. Tom Lanoye, Kees van Kooten en Adriaan van Dis. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op 8 april 2010 in Amsterdam.

© Foto Leo van VelzenJoke van Leeuwen (Den Haag, 1952) schrijft niet alleen proza voor volwassenen en kinderen, ze illustreert ook tal van boeken. Ook is ze gepassioneerd bezig met poëzie en is ze – nog tot 25 januari 2010 – de stadsdichteres van Antwerpen. Daarnaast maakt Joke van leeuwen ook theater programma’s en treedt ze op als performer.

Haar boeken, waarin ze tekst en beeld op een geheel eigen wijze combineert, worden in heel wat landen vertaald en werden al veelvuldig bekroond: Zilveren Griffel, Gouden Penseel, Woutertje Pieterse Prijs, De Theo Thijssenprijs (2000), C. Buddingh’-prijs (2007) enz.

Meer info via www.goudenganzenveer.nl en www.jokevanleeuwen.com

0 reacties:

Een reactie posten