Nieuw: themalijst accordeonmuziek

De misvatting dat een accordeon een instrument uit vervlogen tijden is of iets voor oudere mensen, durven we in de bib gerust tegenspreken. Toegegeven, de old school accordeon kent voornamelijk nog succes in rusthuizen, op pensenkermissen en volkse Bal Populaires, maar er valt veel meer te vertellen over dit éénmansinstrument.

De accordeon kent een rijke geschiedenis die meer dan 150 jaar teruggaat in de tijd en is al een hele tijd aan het heropleven. Vlaamse rockers als Arno zorgen voor een extra ambiance door de accordeon te gebruiken op live-optredens en meer en meer wordt die ook bij ons gebruikt in folkmiddens, bij hedendaagse tango’s en zelfs in de jazzwereld.

De themalijst accordeonmuziek geeft een historisch overzicht en een keuze uit de rijke collectie die de bibliotheek heeft aan accordeonmuziek. Tientallen cd’s en honderden elpees staan voor de geïnteresseerde muziekliefhebber ter beschikking.

Op aanvraag digitaliseren we, onder bepaalde voorwaarden, onze elpees en branden we ze op een cd om ze op die manier, als een gewone cd uit te lenen. De themalijst kun je online bekijken of hier downloaden (pdf, 860kb).

Themalijst accordeonmuziek

Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/kijktips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen. Dit kun je via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten