Gaming voor ouders en opvoedersOp initiatief van mediaminister Ingrid Lieten werd een nieuwe website van de Vlaamse overheid gelanceerd die ouders wil wegwijs maken in de wereld van computer- en videogames: www.vlaanderen.be/gaming.

De website geeft een overzicht van de verschillende gameplatformen, de historiek van games en de verschillende genres in games. Ook praktische aspecten worden belicht zoals hoe ouders een leeftijdsgrens op de spelconsole kunnen instellen en welke leeftijdsclassificaties er bestaan voor games.

Verder krijg je er een antwoord op vaak gestelde vragen: Word je gewelddadig door te gamen? Wanneer is mijn oogappel verslaafd aan games? Is gaming asociaal? Brengt gaming de persoonlijke ontwikkeling in het gedrang? De website vermeld ook een groot aantal interessante links naar bronnen, websites, tijdschriften en discussiefora.

(via: Linc vzw)

Meer info: www.vlaanderen.be/gaming

3 opmerkingen:

 1. Leuk initiatief. Eigenlijk wat ik met mijn blog bezig ben. Maar je hebt nooit genoeg aan dit soort sites. Ik zal deze zeker opnemen in mijn interessante links en er een vermelding van maken in een post. Hou toch één belangrijke zaak in het achterhoofd, gamen is een wereld op zich, dus zorg dat er genoeg mensen aan de site meewerken die ook werkelijk al eens een controller in hun handen hebben gehad. Ik blijf het volgen.

  www.firstpersonparent.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De nieuwe site richt zich voornamelijk op ouders en opvoeders maar ook andere mensen werden aangesproken. Inhoudelijk werd de site samengesteld door Jan Van Looy en Melanie De Vocht.

  De inhoud komt grotendeels overeen met de overzichtspresentatie "Pimp Je Bib" die door WINOB (West-Vlaams Informatienetwerk van Openbare Bibliotheken - www.winob.be) op de informatiebeurs Info aan Zee in Oostende werd gegeven. Deze presentatie kunt u op http://www.slideshare.net/sonar71/pimp-je-bib-info-aan-zee-versie-20 vinden. Dit vindt u misschien ook interessant om te vermelden op uw (overigens erg interessante) blog.

  Op dit ogenblik en tot 18 april loopt in de kelders van Cureghem in Brussel overigens ook de ambitieuze tentoonstelling Play Belgium (www.playbelgium.be) die eveneens de link tussen games en educatie legt.

  De Kortrijkse bib blijft de gamingwereld opvolgen en zal in de nabije toekomst ook haar aanbod t.o.v. het publiek vergroten met een 'best of' van het actuele gameaanbod.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartelijk dank voor de info. Ga zeker de tentoonstelling bezoeken en er een verslag van maken, ik ben benieuwd. Ik vond het de moeite waard om de site wat in de verf te zetten en heb de twee bovenstaande namen wat nagekeken en erg indrukwekkend. Ik neem aan dat ze er wel redelijk wat van weten. Zolang het maar echte gamers zijn :)

  Klinkt voor velen misschien belachelijk dat ik hier de hele tijd op hamer, maar al de heise rond games, opvoeding en geweld interesseert gamers niet en ze staan er meestal ook negatief tegenover. Dus het is goed dat buitenstaanders hierover schrijven en studies doen, but you don't know what it is, unless you're really a gamer :)

  Hou me op de hoogte van eventueel toekomstige zaken, ik neem sowieso een RSS feedje :)

  BeantwoordenVerwijderen