Gedichtendag 2010 in KortrijkGedichtendag is hét evenement van het jaar voor poëzieliefhebbers in Vlaanderen en Nederland. Ook in Kortrijk staat die dag heel wat op het programma, zowel voor jong als voor minder jong. Kloppend hart van Gedichtendag is de bibliotheek van Kortrijk!

Op woensdag 27 en donderdag 28 januari kun je een aantal pittige activiteiten en optredens bijwonen. Een overzicht:
Woensdag 27 januari 2010:

Barones Babbelkont: verteltheater voor kinderen van 5 tot 10 jaar, ouders en grootouders zijn van harte welkom!


Barones Babbelkont is sfeervol verteltheater met als gouden draad: fantasie en spiegels. Een snuifje poëzie, een lepel fabel, een wolkje woordspel, een pondje filosoferen met kinderen en een kruidig verhaal. Met de inbreng van de kinderen brengt Barones Babbelkont het geheel op smaak. Een voorstelling om ondersteboven van te zijn. Barones Babbelkont draait immers alles om. Een sprankelende bron van fantasie.

Barones Babbelkont - Verteltheater voor kinderen van 5 tot 10 jaar - ouders en grootouders zijn van harte welkom - Arenatheater, Schouwburgplein 14, Kortrijk - 14u - € 2 - groepstarief € 1 (vanaf 5 personen) - inschrijven via bibliotheek@kortrijk.be of 056 27 75 00

Workshop "Poëzie en taal met Barones Babbelkont"

Aansluitend op het verteltheater van Barones Babbelkont is er deze workshop voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar.

Workshop "Poëzie en taal met Barones Babbelkont" -
Arenatheater, Schouwburgplein 14, Kortrijk - 15u15 - € 2 - voor kinderen van 8 t.e.m. 10 jaar - beperkte plaatsen - inschrijven via bibliotheek@kortrijk.be of 056 27 75 00

Donderdag 28 januari 2010:


Roel Richelieu van Londersele op poëzie
Roel Richelieu Van Londersele, de eerste Gentse stadsdichter, staat bekend voor zijn heldere en toegankelijke poëzie. Recent verscheen zijn nieuwe bundel ‘Tot zij de wijn is’. Die staat centraal in een verrassend poëzieprogramma dat hij samen met zijn vaste gitarist Juan de Granero heeft gecreëerd. De liefde in al haar facetten heeft het hierin voor het zeggen. De taal van de dichter wordt vervlochten met eigen composities van Juan de Granero, klassieke tango’s en blues met Spaanse roots.

Roel Richelieu Van Londersele - Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, Kortrijk - 12u15 - gratis - inschrijven via bibliotheek@kortrijk.be of 056 27 75 00
Iedereen woordenaar

Wie maakt het Nederlands? U of de woordenaar of allebei? De tentoonstelling ‘Iedereen Woordenaar’ daagt de bezoeker uit hier een eigen mening over te vormen.

In deze tentoonstelling wordt elke bezoeker een woordenaar. Elk hoofd is immers een woordenboek. We sprokkelen de hele dag door woorden en betekenissen. We kiezen onbewust welke woorden we later nog zullen gebruiken en hoe. Misschien omdat het goed klonk, of omdat het goed staat, of bij een bepaalde groep hoort, of net niet…zo bouw je taal. Maar zou je dat ook bewust kunnen doen? Zou je je eigen woordenboek kunnen maken? En zo ja, welke woorden zou jij kiezen? En hoe zou je ze schikken? Verklaren? Hoe ervaar en proef jij woorden? Welk soort woordenaar ben jij?

Verken het rijk der woorden, zijn geschiedenis, zijn geheimen en zijn charmes en voeg een eigen woord toe aan de schat van de Nederlandse taal. Ook jij bent een woordenaar.

Iedereen Woordenaar - Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, Kortrijk - 28 januari 2010 - 26 februari 2010 - gratis - tijdens de openingsuren

Het programma van Gedichtendag 2010 in Kortrijk kun je hier downloaden (pdf, 520kb).

0 reacties:

Een reactie posten