Themalijst: Belgische jazzpianistenAls eerste themalijst van 2010 geeft de Kortrijkse bib je een beknopt overzicht van de plaats van de piano in de jazzwereld.

Jef Neve zette de laatste jaren Vlaanderen weer op de wereldkaart maar hij is niet alleen, er is méér! Uit de meer dan 7000 jazzitems (cd’s, én vinylelpees) van de Kortrijkse bib maakten we een keuzelijst.

In de themalijst wordt de piano als instrument internationaal gesitueerd met vermelding van enkele toppianisten en we focussen ons ook op de bio- en discografie van een twintigtal hedendaagse Belgische muzikanten.

De nieuwe themalijst "Belgische jazzpianisten" kun je online bekijken of hier downloaden (pdf, 760kb).

Themalijst Belgische jazzpianisten

Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/kijktips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kun je altijd een aankoopvoorstel indienen. Dit kun je via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten