Striptekenaar Tibet overleden


De striptekenaar Tibet, pseudoniem van Gilbert Gascard, overleed op zondag 3 januari op 78-jarige leeftijd. Tibet is in Vlaanderen vooral bekend van de detectivestrip Rik Ringers en de komische westernstrip Chick Bill.

Tibet (29 oktober 1931 - 3 januari 2010) begon zijn carriere als tekenaar bij de Disney-studio's in Brussel en debuteerde in 1951 als illustrator in het stripblad Kuifje. Hij leerde er scenarist André-Paul Duchâteau kennen waarmee hij samenwerkte aan de albums van Rik Ringers. Sinds 1955 verschenen van deze stripserie 76 albums. In 1953 ging de westernstrip Chick Bill van start waarvan 69 albums werden uitgegeven. Beide stripseries kun je terugvinden in de Kortrijkse bibliotheken.

(via: deredactie.be)

1 opmerking:

  1. Ik ben vanaf mijn jeugd een fervent fan geweest van Rik Ringers en keek met veel genoegen uit naar nieuw te verschijnen albums. Bij het intikken van nr. 77 in de zoekmachine bereikt me het slechte nieuws dat Tibet is overleden op 3 januari dit jaar. Het voelt alsof Rik Ringers ook is overleden nu. Samen met alle fans zal ik je missen.

    Peter Mollema

    BeantwoordenVerwijderen