Carl De Keyzer : Congo belge en images

Congo belge en images vertrekt vanuit de rijkdom aan visueel materiaal over het koloniale verleden van Congo. Fotograaf Carl De Keyzer en Johan Lagae selecteerden uit het immense archief van het Koninklijk Museum voor Midden Afrika in Tervuren 100 nooit eerder gepubliceerde foto’s van Belgisch Congo. Deze beelden werden gekozen omwille van hun revelerende inhoud of sterke beeldkwaliteit.
Het opzet is niet zozeer een historisch overzicht van de fotografie in Belgisch Congo, maar eerder de presentatie van ‘sprekende beelden’ die de neerslag zijn van een ‘ontdekkingsreis’ doorheen de collecties van het Koninklijk Museum van Tervuren.

Deze publicatie kwam er naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling "Congo belge en images" die je nog tot 16 mei 2010 kan bekijken in het Antwerpse fotomuseum.

Wat is de Kortrijkse Reeks ? In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”. Een verzameling van gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. De Kortrijkse reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal.

0 reacties:

Een reactie posten