Esther Naomi Perquin wint Jo Peters Poëzieprijs 2010

Tijdens de Avond voor Nieuwe Poëzie werd in kader van het Poëziefestival in het Nederlandse Landgraaf de laureaat van de Jo peters Poëzieprijs 2010 bekendgemaakt.
Winnares van deze literaire prijs werd Esther Naomi Perquin voor haar dichtbundel Namens de ander. Zij wint hiermee een bedrag van 4 000 EUR. Ook mag ze een nieuwe reeks gedichten schrijven die op kosten van de Stichting Jo Peters Poëzieprijs zal worden uitgegeven.

De Jo Peters Poëzieprijs bekroont sinds 2002 tweejaarlijks een Nederlandstalige dichter met een 'jong oeuvre' (maximaal 2 gepubliceerde dichtbundels). De bedoeling is om de in het Nederlands geschreven poëzie te bekronen en te stimuleren.
Uit een 80-tal dichtbundels die de afgelopen twee jaar verschenen werden volgende dichters genomineerd: Annemieke Gerrist (Waar is een huis), Marije Langelaar (De Schuur in), Thomas Möhlmann (Kranen open) en winnares Esther Naomi Perquin (Namens de ander).
Winnaars van de vorige edities waren Alfred Schaffer (Zijn opkomst in de voorstad), Hagar Peeters (Koffers zeelucht), Jan-Willem Anker (Inzinkingen) en Edwin Fagel (Uw afwezigheid).

Meer info via www.poeziefestival.nl

0 reacties:

Een reactie posten