Lees duizenden Nederlandstalige boeken online

Vanaf deze maand kun je duizenden belangrijke werken uit de Nederlandstalige cultuurgeschiedenis in digitale vorm terugvinden via www.bibliotheek.be. Dankzij een samenwerking tussen het Vlaamse Bibnet en DBNL (Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren), kan men de collectie digitale boeken gemakkelijk doorzoeken, lezen, en in een groot deel van de gevallen ook downloaden op de PC, Mac of e-reader.

Pallieter van Felix Timmermans, Het achterhuis van Anne Frank, Het Gruuthuse-handschrift, De Witte van Ernest Claes, Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman, Liefdesverklaringen van Leonard Nolens, Heksen en zo van Annie M.G. Schmidt, Het lelijkste land ter wereld van Renaat Braem, ... Dit zijn maar een paar voorbeelden uit de rijke collectie van de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. Deze werken zijn nu nog meer toegankelijk gemaakt voor het Vlaamse publiek via www.bibliotheek.be, de portaalsite van de Vlaamse openbare bibliotheken.

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een gezamenlijke Nederlands/Vlaamse plaats op internet waar Nederlandstalige literaire teksten, literaire kritiek en aanvullende informatie zoals biografieën, verzameld en beschikbaar gesteld worden. De rijke collectie op www.dbnl.org is vrij toegankelijk en bestrijkt de publicatieperiode van de Middeleeuwen tot vandaag. Deze collectie werd door Bibnet vanaf nu geïntegreerd in de zoekomgeving van Vlaamse openbare bibliotheken op www.bibliotheek.be.

Via www.bibliotheek.be kan men ook zoeken in de collectie van de 6 grootste openbare bibliotheken in Vlaanderen. Deze titels worden aangevuld met digitale muziek (Digileen), nuttige websites, digitale auteursmappen, online artikels uit de pers en nu dus ook digitale boeken. Bibliotheek.be zet zo een eerste aanzet naar een Vlaamse digitale bibliotheek.


(via: persbericht Bibnet)

0 reacties:

Een reactie posten