Nieuw in de Kortrijkse reeks : "Vermeersch"

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Vermeersch’, die op 25 maart geopend werd, verscheen dit rijk geïllustreerde boek, met teksten van o.a. Geert Verbeke, Luk Lambrecht, Francis Smets, Sam Steverlynck en Dany Vandenbossche.

Voor het eerst werd het artistieke parcours van drie generaties Vermeersch samengebracht, waarbij alle leden, zowel op nationaal als internationaal niveau, artistiek actief zijn: José Vermeersch, zijn kinderen Rik, Pol en Vera Vermeersch en zijn kleinkinderen Pieter, Lowie, Tinus en Robin Vermeersch.
Het doel van zowel de tentoonstelling als het boek is de individuele artistieke diversiteit, van beeldende kunst over wandtapijten tot poëzie, theaterstukken en design, samen te brengen binnen een bindend geheel. Er wordt geprobeerd dit unicum te vatten en het voor een breed publiek kenbaar maken.

Wie de tentoonstelling wil bezichtigen kan nog tot 3 juli 2010 gratis terecht in 'De Loketten' van het Brusselse Vlaams Parlement.

(bron: tekst brochure)

Wat is de Kortrijkse Reeks ?

In 1967 werd gestart met de uitbouw van een “Kortrijkse Reeks”, een verzameling gedrukte en audiovisuele materialen die Kortrijk en Kortrijkse auteurs als thema hebben. Deze Kortrijkse Reeks wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal en kan altijd geraadpleegd worden in de leeszaal van de Centrale Bibliotheek.

0 reacties:

Een reactie posten