Willy Linthout genomineerd voor Eisner Award

Willy Linthout werd onlangs genomineerd voor de meest prestigieuze stripprijs ter wereld, de Eisner Award. Deze prijs werd als eerbetoon vernoemd naar Will Eisner, dé pionier van de Amerikaanse Graphic Novel. De Eisner Awards zijn in de Verenigde Staten zo'n beetje wat de stripprijzen van Angoulême zijn voor Europa.

Vooral bekend van de Urbanusstrips heeft Willy Linthout (Lokeren, 1953) deze nominatie in de categorieën Beste Vertaalde Strip en Beste Non-fictie auteur te danken aan Jaren van de Olifant (Years of the Elephant). In deze achtdelige stripreeks beschrijft hij de verschillende gebeurenissen - soms mooi en ontroerend, soms tragisch - tijdens het rouwproces van het hoofdpersonage. De inspiratie voor deze reeks haalde hij grotendeels uit zijn eigen leven aangezien zijn zoon enkele jaren geleden koos voor zelfdoding.

Ook genomineerd in de categorie Beste Non-fictie auteur zijn oa. Reinhard Kleist, Joe Sacco, David Small en Carol Tyler. Een volledig overzicht van alle nominaties vind je hier. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op 23 juli tijdens de Comic-Con Internationale stripconventie in San Diego.

0 reacties:

Een reactie posten