Niña Weijers wint Write Now! 2010

Winnaar Publieksprijs: Marleen van Wesel Write Now! 2010 Winnares Write Now! 2010: Niña Weijers


Afgelopen zondag werden in Rotterdam de laureaten bekendgemaakt van de schrijfwedstrijd Write Now! 2010.
Winnaar werd Niña Weijers die met haar kortverhaal Dat dit het begin was van iets de jury het meest kon bekoren. Zij wint een MacBook, een 'masterclass' bij uitgeverij Augustus en mag optreden op een aantal literaire festivals.
Dé publieksfavoriet bleek Marleen van Wesel te zijn met haar verhaal Zomeren. Met 1100 voorkeurstemmen wint zij de Dagblad De Pers-publieksprijs, goed voor een luxe-uitvoering van de Dikke van Dale en een publicatie in De Pers.

De vakjury, met Annelies Verbeke als juryvoorzitster, mocht dit jaar een recordaantal van meer dan 1300 inzendingen beoordelen, waaruit ze uiteindelijk de 21 finalisten kozen.

De auteur slaagt erin een sfeer aan te boren die doet denken aan die van Murakami en A.M. Homes. Een man en een vrouw betrekken een kamer waarvan één wand uit spiegels bestaat en het tegenoverliggende raam een uitzicht biedt op de stad. De man raakt geobsedeerd door de spiegels, de vrouw door het uitzicht. Beiden raken verstrikt in afbakeningen en perspectieven: gespiegelde lijnen, randen van foto’s, routes binnen de contouren van een raam. En dan: een vlek als impasse, een brand als wanhopige uitweg. In deze uitgepuurde constructie kiezen de emoties een omweg en bespringen ze de lezer onverwacht.
Uit het juryrapport


Meer info via www.writenow.nu

0 reacties:

Een reactie posten