De Leeslijst: jij kiest, jij leest!Je bent 16 jaar of ouder en je bent geboeid door lezen of je wil er graag aan beginnen maar je weet niet goed welk boek je eerst moet lezen om te kunnen meepraten?

Dan brengt De Leeslijst van Stichting Lezen raad! De Leeslijst schuift elk (school)jaar twaalf titels naar voren, een uitgebalanceerde keuze aan literaire werken van vroeger en nu, Nederlandstalig en vertaald, bellettrie en essayistiek, poëzie en cross-over. De Leeslijst bestaat uit twaalf boeken. Maar twaalf boeken, dat is amper een dozijn. Omdat er behalve deze twaalf nog zoveel andere mooie boeken zijn, vind je op deze site meteen ook méér, verwante titels.

Deze twaalf boeken zou je voor je 18e (!) gelezen moeten hebben, maar laat die leeftijdsgrens je niet tegenhouden! Het zijn namelijk stuk voor stuk pareltjes die je op latere leeftijd ook nog gerust ter hand kan nemen.

Jij kiest, jij leest.
Een overzicht:Al deze boeken vind je uiteraard terug in de Kortrijkse centrale bibliotheek en de buurtbibliotheken. Dit zijn natuurlijk ook supergoeie leestips voor je zomervakantie!

Meer info: www.leeslijst.be, www.stichtinglezen.be

0 reacties:

Een reactie posten