Levensverhaal Anne Frank in stripvorm

Op vrijdag 9 juli 2010 verschijnt de striproman "Het leven van Anne Frank, de grafische biografie" in Nederland. De strip werd gemaakt door schrijver Sid Jacobson en tekenaar Ernest Colón in opdracht van de De Anne Frank Stichting en uitgever Hill & Wang. Het duo maakte eerder de striproman "The 9/11 Report".

De striproman richt zich op een breed publiek vanaf 14 jaar en geeft het hele leven van Anne Frank en maakt het verband met de historische gebeurtenissen uit WOII. De grafische biografie verschijnt het eerst in Nederland, daarna volgen, naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van het Anne Frank Huis, ook diverse internationale uitgaves. Aanvullend wordt ook een uitgebreid lespakket en een educatieve editie voorzien voor het gebruik in scholen.

"Het leven van Anne Frank, de grafische biografie" vind je binnenkort ook terug in de uitgebreide stripcollectie van de Kortrijkse bibliotheek.

Op de website van de Anne Frank Stichting kun je al een aantal pagina's van de strip bekijken. Een geanimeerde trailer is vanaf vrijdag ook te zien op het Anne Frank-kanaal op Youtube.

(foto (c) Anne Frank Stichting)

Meer info: www.annefrank.org

0 reacties:

Een reactie posten