Tentoonstelling Jonas Vansteenkiste “Beyond the story” in de Harelbeekse bib

Van 2 juli 2010 t.e.m. 14 augustus 2010 kun je de tentoonstelling "Beyond the Story" bekijken bij onze collega-bibliotheek in Harelbeke.

Jonas Vansteenkiste is een beeldend kunstenaar die werkt rond en met ruimtes. Hij maakt gebruik van verschillende media (installatie, video, sculptuur, foto, tekeningen, ...). In zijn werken refereert en maakt hij zowel fysisch als psychologisch gebruik van architecturale elementen. Hij bouwt ruimtes, plaatsen, of creeërt situaties die het best kunnen omschreven worden als “mentale ruimtes”.

Het "medium" installatie benadert hij dan ook als het medium van de referentie en de ervaring. Hierdoor plaatst hij de toeschouwer in een participerende rol: je wordt uitgenodigd om in het werk te stappen en je er, zowel mentaal of fysiek, in te situeren. De kunstenaar laat je ook de ruimte om deze installaties aan te vullen met je persoonlijke ervaringen en verhalen, zo kan "zijn relevante plek” ook de jouwe worden.

Jonas Vansteenkiste (°1984, Kortrijk) studeerde beeldhouwen aan de Stedelijke Akademie voor Beeldende Vorming in Harelbeke (2001).Van 2003 tot 2009 studeerde hij 3D. en Mediatechniek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. In 2008 behaalde hij het diploma van Master Media Art en in 2009 werd hij Master in fine Arts. In 2008 werd zijn werk geselecteerd voor de eindtentoonstelling van de Canvascollectie. In het voorjaar van 2010 werd zijn nieuw werk opnieuw geselecteerd voor de Canvascollectie. Jonas Vansteenkiste woont en werkt in Hulste.

Tentoonstelling "Beyond the Story" van Jonas Vansteenkiste - 02.07.10 t.e.m. 14.08.10 - gratis - - tijdens de openingsuren - Openbare Bibliotheek Harelbeke, Eilandstraat 2 - meer info: www.harelbeke.be/bibliotheek of 056 73 34 42

Meer info: jonasvansteenkiste.blogspot.com, www.harelbeke.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten