"Bibliobus van het jaar" voor Zwevegem

Tijdens de verkiezing van de "Bibliobus van het jaar" werd door het Nederlandse "Platform Bibliobussen", met ruime voorsprong, de hoofdprijs uitgereikt aan de gemeente Zwevegem en haar Bibus.

De 2/3-jaarlijkse Bibliobussendag ging dit jaar in Meijel (NL) door met als thema "Leefbaarheid". Er waren bibliobussen en biblioservicebussen aanwezig uit: Nederland: Arnhem, Zeeuws Vlaanderen, Venlo, Zaandam, Emmen, Gelderland, Lelystad, Smallingerland; België: Beersel, Luik, Leuven, Namen, Marche en Famenne, Antwerpen, Zwevegem; Duitsland: Krefeld.

De bibus is een mobiele vorm van dienstverlening die zowel de gemeentelijke dienstverlening als de bibliotheek naar de Zwevegemse deelgemeenten brengt. De bus bezoekt 13 haltes in de Zwevegemse deelgemeenten. Er staan bijna 3.000 boeken in de bus, gebruikers kunnen inlichtingen, producten en dienstverlening krijgen van de bibliotheek, de gemeente en het OCMW. Via een draadloze online verbinding kan er gesurfd worden op het internet. Er zijn steeds 2 personeelsleden van gemeente, OCMW of bibliotheek ‘aan boord' om gebruikers te informeren en te helpen.

Proficiat Zwevegem!

Meer info: Bibus Zwevegem

0 reacties:

Een reactie posten