Het Penhuis : Peter Terrin

© http://hetpenhuis.blogspot.comHet achtste seizoen van Het Penhuis wordt op zondag 10 oktober geopend door Peter Terrin met als interviewer van dienst Frank Hellemans.

bron foto: http://www.cultuurcentrumkortrijk.be/ck/programma/detail/258/het-penhuisPeter Terrin is een volstrekt originele stem in de Vlaamse letteren. Hij schrijft romans, verhalen en beschouwingen. Vrouwen en kinderen eerst (2004) werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Zowel Blanco (2003) als de verhalenbundel De bijeneters (2006) haalde de longlist van de AKO Literatuurprijs.
In 2009 publiceerde hij zijn voorlopig hoogtepunt De bewaker, een spannend allegorisch verhaal over oorlog en vrede. Een tijdloos boek, geschreven in een puntgave stijl waarvoor Peter Terrin geroemd wordt.

Gastheer Frank Hellemans is literatuurcriticus voor Knack Magazine sinds 1987. Hij is ook AKO - jurylid en doceert communicatiegeschiedenis en journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen. Daarnaast publiceert hij ook verschillende boeken over literatuur en mediageschiedenis.

Het Penhuis: Peter Terrin - 10.10.2010 om 10u30 - Oranjerie van het Broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk - 5 EUR (drankje inbegrepen) - tickets via UiT in Kortrijk, 056 23 98 55 - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en CK*

0 reacties:

Een reactie posten