Grote Prijs voor Beste Film voor "Die Fremde"De jury van het 37e Internationaal Filmfestival van Vlaanderen Gent, onder leiding van de Duitse scenarist Wolfgang Kohlhaase, maakte gisterenmiddag de winnaars van het festival bekend op het stadhuis van Gent.

De Duitse film "Die Fremde", de debuutfilm van Feo Faldag, won de Grote Prijs voor Beste Film. De film gaat over Umay, een Duitse vrouw van Turkse afkomst, die met haar zoontje uit een huwelijk vol geweld wegvlucht naar Berlijn. Haar ouders en broers begrijpen haar poging om een nieuw leven te beginnen niet; de "schande" bemoeilijkt ook het huwelijk van haar jonge zus. Volgens de jury is Die Fremde "een tragedie die geen antwoorden geeft maar vragen stelt”.

Hieronder kun je een trailer bekijken van Die Fremde:Een overzicht van de winnaars:
  • Grote Prijs voor Beste Film: "Die Fremde" (Duitsland) van Feo Faldag
  • Georges Delerue Prijs voor de Beste Muziek: Kim Hong-Jip voor "The Housemaid" (Zuid-Korea), geregisseerd door Im Sangsoo
  • Beste Europese Kortfilm: "Berik" (Denemarken) van Daniel Joseph Borgman
  • Speciale vermeldingen voor acteurs: Dragomir Mrsic ("Snabba Cash") en Maryam Zaree ("Shahada")
  • Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm: "Marie" van Jozefien Scheepers. Speciale vermelding voor "Astaghfiro" van Adil El Arbi en Bilall Fallah.
(via: Internationaal Filmfestival van Vlaanderen Gent)

Meer info: www.filmfestival.be, www.diefremde.de

0 reacties:

Een reactie posten