Nocturne "Jongeren bezetten OnGELOOFlijk!"

De tentoonstelling "OnGELOOFlijk, Van hemel, hel en halleluja!" bevat heel wat verwijzingen naar jongerenculturen: tattoos, gaming, mode, muziek enz. In het parcours kom je verrassende namen tegen van jonge fotografen, kunstenaars en creatievelingen als Cindy Frey, Nora De Rudder en Amenra.

Diverse Kortrijkse cultuurhuizen bundelen de krachten om een daverende nocturne op poten te zetten. Voor de gelegenheid blijft de tentoonstelling tot een stuk in de nacht toegankelijk en gaan er tal van activiteiten en optredens door op de site:

Graffiti, R&B en rockfotografie

Graffitiduo Jeps en Bullet kreeg de voorbije maanden een massa lovende recensies over hun graffitikruis aan de voet van de tentoonstelling. Speciaal voor de nocturne laten ze hun creativiteit nogmaals de vrije loop en leren ze je gratis de kneepjes van het vak. Op de site passeren die avond ook tal van muzikale gasten de revue. J-Style, een Kortrijkse R&B-zanger, praat over zijn teksten, overtuiging en doel in het leven. ‘On Stage With', het muzikale format van De Kreun, verplaatst het strijdtoneel voor één keer naar het Museum 1302 en nodigt rockfotografe Cindy Frey uit. Als luisteraar ben je de bevoorrechte getuige van haar verhaal over de hardcore scène, H8000 en straight edge.

Controversiële film

Als afsluiter strikte Tracksession de Kortrijkse band Amenra. In een unieke akoestische bezetting krijgen hun spirituele teksten beslist nog meer diepgang. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen filmliefhebbers zich vergapen aan één van de meest controversiële films uit zijn tijd. "Haxan", een documentaire over hekserij, zit verweven met elementen uit het horrorgenre.

Nocturne "Jongeren bezetten OnGELOOFlijk" - 21.10.10 - vanaf 19u - gratis - Museum Kortrijk 1302, Begijnhofpark 1

0 reacties:

Een reactie posten