Vrij-Spraak: Lezing door Jos Geysels: De nieuwe markt van welzijn en geluk

Jos GeyselsJos Geysels, minister van staat, socioloog, voormalig Groen!-politicus en boekenmens is momenteel voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Hij analyseert de geestelijke gezondheid met een maatschappelijk-structurele bril. Welk discours domineert als we over (geestelijke) gezondheid spreken en welke mechanismen en evoluties zijn er aan de gang?

Met de val van de Muur werd het idee van een maakbare samenleving in twijfel getrokken. Maar wijkt de droom van een maakbare samenleving niet voor een nieuwe illusie, nl. de illusie van het maakbare individu? Dat individu wil zich bevrijden van elke bevoogding, maar wordt meer en meer afhankelijk van consumptie en van kant-en-klaar-geluk-recepten.

De vraag dringt zich op: waar worden we echt beter van en hoe kunnen we dat organiseren?

Lezing door Jos Geysels: De nieuwe markt van welzijn en geluk- 08 december 2010 van 20u15 tot 22u - 8 EUR (20 EUR voor de volledige lezingenreeks) - Vormingplus, Wandelweg 11, Kortrijk - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en Vrijzinnig Centrum Mozaïek - info en inschrijvingen via 056 26 06 00 of info@vormingplusmzw.be.

0 reacties:

Een reactie posten