Gouden Ganzenveer 2011 voor Remco Campert

Gisteren werd Remco Campert (Den Haag, 1929) bekroond met de Gouden Ganzenveer 2011. Volgens de jury kunnen ook de jongere generaties zijn werk immers nog steeds appreciëren.
De 81-jarige schrijver mag tijdens de officiële prijsuitreiking in Amsterdam - op donderdag 7 april - zijn prijs in ontvangst nemen: een gouden ganzenveer en een jaar lidmaatschap van de Academie De Gouden Ganzenveer.
Remco Campert verdient deze prijs om zijn veelzijdigheid als auteur, de lichtheid van de toon van zijn werk en zijn vermogen om zijn denk- en verhaallijnen bedrieglijk eenvoudig zo vorm te geven, dat ze voor een breed publiek toegankelijk blijven.
Uit het juryrapport

Deze literaire onderscheiding wordt al sinds 1955 jaarlijks toegekend, maar het is pas vanaf 2000 dat dit gebeurt door de Academie. Dit jaar werd de 'nieuwe' Gouden Ganzeveer dus voor de tiende keer uitgereikt aan een persoon of instituut die van grote betekenis is voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland. De leden van de Academie zijn veelal afkomstig uit de wereld van cultuur, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven.
Eerdere winnaars zijn o.a. Joke van Leeuwen, Tom Lanoye, Kees van Kooten, Joost Zwagerman en Adriaan van Dis.



Meer info via www.goudenganzenveer.nl

0 reacties:

Een reactie posten