Kortrijkse Junior Journalistenwedstrijd voor de vierde keer gewonnen door Alice Boudry

De 22ste Kortrijkse editie van de jaarlijkse Junior Journalistenwedstrijd, georganiseerd door het Davidsfonds Kortrijk, werd voor de vierde en opeenvolgende keer gewonnen door Alice Boudry (°1997). Het thema van de wedstrijd was dit jaar "Natuur en ecologie".

Alice won in haar leeftijdscategorie (1e en 2e jaar middelbaar onderwijs) en maakt ook deel uit van de nationale selectie voor haar verhaal "Als de wereld kantelt...". Het verhaal beschrijft de ontginning van het Amazonewoud en doet dat vanuit verschillende standpunten.

De jury prees het uitzonderlijk taalgebruik en de rijke beeldspraak en vermeldde dat Alice klaar was voor het "zwaardere werk". Verder kreeg zij ook een speciale vermelding voor de vierde maal op rij dat zij laureaat is in haar leeftijdscategorie. Haar verhaal wordt samen met een aantal andere genomineerde werken opgenomen in een boek dat wordt uitgegeven door het Davidsfonds.

De Junior Journalistenwedstrijd wordt al meer dan 65 jaar georganiseerd door het Davidsfonds. Meer dan 30.000 jongeren uit bijna 1000 scholen in Vlaanderen nemen via zo'n 250 afdelingen deel aan de Junior Journalistenwedstrijd. De nationale jury bestaat dit jaar uit Dirk Bracke, Michel Bremans, Frank Deboosere, Colette Janssen, Annelies Rutten, Rik Van Cauwelaert, Gerda Van Erkel, Do Van Ranst, Goedele Wachters, Stef Wauters. In het voorjaar worden de winnaars van de nationale wedstrijd bekendgemaakt.

Meer info: website Davidsfonds

0 reacties:

Een reactie posten