Het Penhuis : Peter Holvoet-Hanssen

© http://hetpenhuis.blogspot.comHet Penhuis ontvangt op zondag 13 maart Peter Holvoet Hanssen met als interviewer van dienst Hans Cottyn.

© Jo Clauwaert - bron foto: http://versindaba.co.za/tag/het-kapersnest/Peter Holvoet-Hanssen weet oude tegenpolen te overstijgen, hij creëerde een eigen niche in de biotoop van de poëzie met het magische drieluik Dwangbuis van Houdini (Vlaamse Debuutprijs 1999), Strombolicchio (Dirk Martensprijs 2001) en de vossensprong Santander. Na zijn anti-roman De vliegende monnik, verscheen het alweer zeer lovend ontvangen Spinalonga, waarvoor hij in 2008 de driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap ontvangt. Het slot van zijn eerste poëziereis ging de stilte van de dieperik in: de wrakhoutgedichten van Navagio (uit HUMO: de Vlaamse 'Elektro-shock blues' van de poëzie). Verder brengt hij als troubadour "avontuurlijke reizen door de poëzie" voor jongeren onder de vlag van ‘Het Kapersnest’.

Gastheer Hans Cottyn studeert geschiedenis en literatuurwetenschappen en werkt sinds 1997 als redacteur voor verschillende Vlaamse uitgeverijen. Hij verzorgt de boekenrubriek voor het Vlaamse jongerentijdschrift Teek en de Clickx-portaalsite. Verder schrijft hij literaire reisreportages voor De Tijd en is hij sinds 2007 medewerker van de literaire nieuwssite De Papieren Man.

Het Penhuis: Peter Holvoet-Hanssen - 13.03.2011 om 10u30 - Oranjerie van het Broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk - 5 EUR (drankje inbegrepen) - tickets via UiT in Kortrijk, 056 23 98 55 - i.s.m. Openbare Bibliotheek Kortrijk en CK*
(foto © Jo Clauwaert)

0 reacties:

Een reactie posten