Themalijst : Stand-up comedy in Vlaanderen en Nederland

Stand-upcomedy is een vorm van comedy waarin één man of vrouw met behulp van een microfoon een reeks kortere of langere grappig bedoelde anekdotes vertelt. Ook losse grappen (zogenaamde one-liners) zijn vaak onderdeel van een stand-upcomedy-set. Waar cabaret vrijwel altijd in het theater wordt bedreven, is bij stand-upcomedy vaak het café de achtergrond, met meestal niet veel meer dan een spotlight en een microfoon met standaard.... (bron:wikipedia)

Stand-up comedy in Vlaanderen en Nederland is een snelgroeiend en succesvol fenomeen. Comedians doen sportpaleizen en dorpszalen in een mum van tijd vollopen. Maar wie zijn die figuren en wat doen ze precies?

Wie die komieken zijn ontdek je in de themalijst "Stand-up comedy in Vlaanderen en Nederland". Deze kun je alvast hier (pdf, 800kb) downloaden of hieronder bekijken via Scribd, onze handige pdf viewer van dienst:

Themalijst Stand-Up Comedy

Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/leestips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kan je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten