De boekentank of "wapen van massa-instructie"


De Argentijnse beeldend kunstenaar Raul Lemesoff (°1972) transformeert auto's tot diverse mobiele kunstobjecten die hij The Illegal Immigrant Trypod, The Y2 Kaka, The Anti-Christ Ninth Mobile en Mobile Warning Global Warming noemt. De laatste in deze rij is "The Weapon of Mass Instruction" (orig. tit.: "Arma de Instruccion Massiva").

Voor zijn project bekleedde hij een oude Ford Falcon tank, symbool van de repressie tijdens de Argentijnse dictatuur, met boeken en bouwde die om tot mobiele bibliotheek, een "wapen van massa-instructie". Tot op vandaag rijdt hij met zijn boekentank doorheen de arme streken van Argentinië, van grootsteden als Buenos Aires tot kleine dorpen, waar nauwelijks boeken beschikbaar zijn voor de bevolking. Tijdens zijn rondreizen deelt hij boeken uit aan voorbijgangers en legt hij zijn acties vast op film.

Met zijn "wapen van massa-instructie" is het de bedoeling van de kunstenaar om een bijdrage te leveren aan vrede via literatuur en literatuur te brengen waar die niet beschikbaar is.

0 reacties:

Een reactie posten