Vandaag: Boterhammen in de bib met Jan Allein

Literatuur, entertainment, avontuur, politiek, kunst, cultuur. Er is voor elk wat wils. Onze gasten zijn een voor een gedreven vertellers die een uur praten over hun passie en gedrevenheid.
Vandaag is Jan Allein te gast in de Kortrijkse bibliotheek.

De GSM is zowat het voornaamste communicatiemiddel geworden. Mobiel telefoneren is niet meer weg te denken. Maar is de gebruikte technologie wel zo ongevaarlijk als de producenten beweren?
Wat met GSM- en andere straling? Moeten we ons wapenen tegen stralingsnormen, elektrosmog en elektromagnetische straling? De ondertoon laat steevast vermoeden dat die straling niet zo onschuldig is.

In een onderhoudende lezing vertelt biochemicus Jan Allein alles over de effecten van GSM- en andere straling op je gezondheid.
Met sprekend gemak maakt hij duidelijk wat het verschil is tussen golven die je GSM, microgolf, draadloos internet en GSM-masten uitzenden en welke voorzorgen je hiertegen kunt nemen. Het past perfect binnen de doelstelling die Jan Allein als coördinator van de onafhankelijke werkgroep Beperk De Straling nastreeft, namelijk het informeren van het publiek en het beleid over de mogelijke gevolgen van nieuwe, draadloze technologieën.

Boterhammen in de bib: Jan Allein - Gevolgen van GSM- en andere straling
maandag 17.10.2011 - 12u15 - Centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - 5 EUR (incl. soep), CJP-tarief 2,5 EUR - Tickets via Vormingplus, Wandelweg 11, Kortrijk of in de Openbare Bibliotheek -

Organisatie Openbare Bibliotheek Kortrijk i.s.m. Vorming Plus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen

Meer info via www.kortrijk.be/bibliotheek en www.vormingplusmzw.be.

0 reacties:

Een reactie posten