Boek-delenprijs 2011 voor Ariëlla Kornmehl

De roman "Een stille moeder" van Ariëlla Kornmehl werd onlangs bekroond met de Boek-delenprijs, een literaire prijs die toegekend wordt door Nederlandse en Vlaamse leesclubs aan het boek dat hen de meest inspirerende discussiebijeenkomst heeft opgeleverd. Aan deze verkiezing tot "Leesclubboek van het Jaar" is voor de auteur een bedrag van € 2000 verbonden.

De Boek-delenprijs is een gezamenlijk initiatief van Boek-delen, het tijdschrift voor leesclubs, en het Lezersfeest in Rotterdam, in Vlaanderen ondersteund door LOCUS, het steunpunt voor bibliotheken en cultuurcentra. Doelstelling van de prijs is om leesclubs een stem te geven in de literaire wereld, waarbij met name dat aspect van een boek bekroond wordt dat het lezen in leesclubs meerwaarde geeft: het met elkaar van gedachten wisselen van een boek om zo de eigen leeservaring te verrijken. In de periode april tot en met september konden leesclubs stemmen op hun favoriete boek van het leesclubseizoen 2010-2011.

De Boek-delenprijs is dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Voorgaande winnaars zijn Khaled Hosseini (De vliegeraar), Stefan Brijs (De engelenmaker), Gerbrand Bakker (Boven is het stil), Arthur Japin (De overgave) en Paolo Giordano (De eenzaamheid van de priemgetallen).

Een stille moeder (uitg. Cossee) is de derde roman van Ariëlla Kornmehl (°1975) die in 2001 debuteerde met de roman Huize Goldwasser (in 2007 in herziene versie opnieuw uitgebracht onder de titel De familie Goldwasser). In 2005 verscheen het succesvolle De vlindermaand.

(via: Locus)

Meer info: www.boek-delen.nl

0 reacties:

Een reactie posten