Jimi Hendrix beste gitarist aller tijden



De Amerikaanse rockmuzikant Jimi Hendrix (°27 november 1942- +18 september 1970), een van de invloedrijkste muzikanten uit het tweede deel van de vorige eeuw, werd door het muziektijdschrift Rolling Stone uitgeroepen tot beste gitarist aller tijden. Hendrix staat helemaal bovenaan een top-100 lijst van gitaristen die werd samengesteld door een indrukwekkend gezelschap topgitaristen en muziekdeskundigen. In dit panel zaten o.a. Billy Corgan, Carlos Santana, Robbie Krieger, Brian May, Kirk Hammett, Thurston Moore e.a.

Tom Morello (Rage Against the Machine) over Jimi Hendrix: "Zijn gitaarspel was moeiteloos. Er is geen minuut in zijn opgenomen carriere die aanvoelt alsof hij er hard aan moest werken, het is alsof het allemaal door hem heen stroomt. De mooiste song uit het canon van Jimi Hendrix is "Little Wing". Een prachtige song die je, als gitaarspeler, je ganse leven kunt bestuderen en niet in kunt raken zoals hij het deed..."

De volledige top-100 beste gitaristen ooit volgens Rolling Stone vind je hier terug.

In de collectie van de Kortrijkse bib vind je heel wat cd's en dvd's van Jimi Hendrix terug in de collectie. Raadpleeg ons aanbod via de online catalogus en ontleen gratis!

(via: Rolling Stone)

Meer info: www.rollingstone.com

0 reacties:

Een reactie posten