Muziek & Film uit Brazilië



Europalia is terug. Brazilië is dit jaar het gastland. Reden genoeg om een uitgebreide themalijst samen te stellen over muziek, film en literatuur uit Brazilië.
De Braziliaanse danseres en choreografe Dani Lima (BR) werkte eerder met o.a. Lia Rodrigues, Gustavo Ciríaco, Marcela Levy en Michel Melamed. In eigen voorstellingen focust ze vaak op de begrippen identiteit, herinnering en perceptie. In haar 3 weken durende residentie bij kunstencentrum BUDA werkt ze samen met dramaturg Alex Cassal aan haar nieuwe creatie 100 gestures that marked the 20th century. Daarin onderzoeken ze gebaren, bewegingen, houdingen, sociale gedragingen en spectaculaire dansen van de laatste honderd jaar. Op het einde van hun werkperiode organiseren zij een open gesprek voor geïnteresseerden.

De bibmedewerkers stelden een overzicht samen in de themalijst "Muziek & Film uit Brazilië". Deze kun je alvast hier (pdf, 900kb) downloaden of hieronder bekijken via Scribd, onze handige pdf viewer van dienst:



Een volledig overzicht van alle themalijsten van de Kortrijkse bib vind je op onze website: www.kortrijk.be/bibliotheek/luistertips.

Voor bibliotheekmaterialen die (nog) niet in onze collectie aanwezig zijn, kan je altijd een aankoopvoorstel indienen via bibliotheek@kortrijk.be, telefonisch op 056 27 75 00 of via het online formulier. Als het werk daarna wordt aangekocht, brengen we je daarvan persoonlijk op de hoogte.

0 reacties:

Een reactie posten