In de rubriek sleutelfiguren: Jan Hoet over "wat maakt kunst tot kunst?"Wie bepaalt wat kunst genoemd mag worden en wat niet? Zijn de antwoorden van vandaag nog steeds dezelfde als 30 jaar terug? En zullen die binnen evenveel jaar nog geldig zijn? Of stellen we beter de vraag wat zeker géén kunst mag genoemd worden?

Dit centrale uitgangspunt stoffeert een lezingenreeks die van start ging met een lezing van Jan Hoet op 23 november 2011. De Gentse kunstpaus, bekend voor de gedreven manier waarop hij zijn soms controversiële visie op actuele kunst uit de doeken doet, zal in oktober 2012 de Biënnale in Yinchuan (China) leiden. Voor het zover is gaf hij in Kortrijk zijn persoonlijke opvatting over wat kunst tot kunst maakt.

De Kortrijkse bib zag haar kans schoon en koos dit evenement als het ideale moment om Jan Hoet een aantal pertinente vragen te stellen.

Dit interview is onderdeel van een nieuwe maandelijkse rubriek, “sleutelfiguren” waarbij verschillende interessante figuren die een Kortrijkse link hebben of die op de één of andere manier in het Kortrijkse culturele veld langskomen, het relaas doen van hun invloed op de maatschappij of het culturele veld. De resultaten worden verwerkt in een gedocumenteerde tentoonstelling die zal plaatsvinden op het einde van het werkjaar.

Suggesties zijn zoals steeds welkom via bibliotheek@kortrijk.be of telefonisch via 056 27 75 00.

0 reacties:

Een reactie posten