Het ABC van de genealogie

In samenwerking met Familiekunde Vlaanderen en Johan Roelstaete verscheen bij FARO een handig naslagwerk voor al wie zijn familiale erfgoed via een familiegeschiedenis wil onderzoeken, documenteren en beschikbaar stellen.

Het familiale verleden is een heel persoonlijk onderdeel van het erfgoed, dat de jongste jaren sterk aan populariteit wint. Zeven op tien Vlamingen blijken interesse te hebben voor de sporen uit het leven van vorige generaties familieleden. De methodieken van familiegeschiedenis, genealogie en heraldiek komen dan van pas om sporen uit het familiale verleden op een gerichte en geordende manier te verzamelen, te documenteren, te bewaren en te delen.

Johan Roelstraete is in de wereld van de Vlaamse en internationale genealogie en heraldiek een ervaringsdeskundige en expert zonder gelijke. Hij heeft reeds diverse succesvolle boeken en handleidingen op zijn naam staan. Met het zopas verschenen "ABC van de genealogie" maakte hij zijn gedurende decennia opgebouwde kennis nu in een handig en tegelijk erg volledig compendium en naslagwerk beschikbaar voor iedereen.

Meer info over het boek vind je hier.

(Via: faronet.be)

0 reacties:

Een reactie posten