Stemmingmakerij.org: laat je stem horen over Kortrijk!


Er is méér te doen op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober dan een bolletje rood te kleuren. Met het project "Stemmingmakerij" willen Vormingplus MZW en de Kortrijkse bibliotheek de participatie van de Kortrijkse burger aan deze gemeenteraadsverkiezingen versterken. De basis van dit project is de site www.stemmingmakerij.org.

Hoe meer mensen betrokken worden bij deze verkiezingen, hoe democratischer het debat kan gevoerd worden. En daar wordt de burger enkel beter van. Daarvoor vragen we ook jouw medewerking.

De cruciale vraag die we hierbij aan jou stellen is: wat is voor jou het belangrijkst te realiseren punt in Kortrijk in de komende zes jaar?

Via de website www.stemmingmakerij.org kun je tonen wat jij belangrijk vindt tijdens de volgende beleidsperiode in Kortrijk. En dat in een eenvoudig spel.

We presenteren 30 beleidsvoorstellen, netjes gespreid over 10 beleidsdomeinen. Om jouw voorkeuren kenbaar te maken beschik je over 15 megafoontjes, die je kunt verslepen naar een voorstel van jouw keuze (min. 1 megafoontje toewijzen om deel te nemen). Desgewenst kan je een keuze ongedaan maken door een megafoontje terug te slepen. Wees spaarzaam, want je kan hoogstens aan de helft van alle voorstellen een megafoontje toebedelen.

Elk type megafoon heeft een specifieke waarde: een grote megafoon is goed voor 7 punten, een middelgrote voor 3 punten en een kleine megafoon voor 1 punt. Op het einde van het spel kun je via een grafiekje jouw puntenverdeling vergelijken met het gemiddelde. Je deelname is uiteraard anoniem.

Jouw stem wordt gehoord, want de resultaten nemen we mee naar het kopstukkendebat van maandag 17 september in de Kortrijkse Concertstudio. Van harte welkom!

Stemmingmakerij.org is een initiatief van Vormingplus MZW en de Openbare Bibliotheek Kortrijk.

0 reacties:

Een reactie posten