Boterhammen in de bib: programma 2012-2013


Dat de wereld niet stil staat, is een gekend gegeven. Evenals het feit dat we niet altijd in staat zijn te zien welke impact bepaalde veranderingen hebben op ons maatschappelijke leven. In de lezingenreeks "Boterhammen in de bib", een project van de Kortrijkse bib en Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, komen een aantal sprekers aan bod die hun visie geven over enkele heikele en minder heikele thema’s.

Tijdens de lezing krijg je een kom soep aangeboden waarbij je jouw zelf meegebrachte boterhammen kunt opeten. Bovendien krijgen jongeren tot en met 26 jaar en in het bezit van een CJP-kortingskaart, een korting van 50% op hun toegangskaart.

Op maandag 17 september 2012 opent emeritus hoogleraar Mark Van den Wijngaert de debatten. Hij heeft het onder meer over de nakende troonwissel in België en de verhouding van de Van Saksen-Coburghs tot de andere Europese vorsten. Verderop in het najaar praten Brigitte Raskin en Philip Van Outrive over respectievelijk "De taalgrens en wat ons land zowel verbindt als verdeelt" en "De allerlaatste getuigen van WO I". In het voorjaar van 2013 zijn er nog meer lezingen. Antoon Vandeputte is gevangenisaalmoezenier van het Brugs Penitentair Complex en tracht in zijn betoog "Er leven mensen achter de muren" een beeld te geven van de mens achter de gedetineerde. Op 18 februari 2013 heeft Jimmy Koppen het over vrijmetselarij. Michel Maus sluit de rij en stelt in Kortrijk zijn boek "Fiscale fraude in België. Iedereen doet het" voor.

 • Maandag 17 september 2012
  Mark Van den Wijngaert – Vorst en vaderland
 • Maandag 22 oktober 2012
  Brigitte Raskin – De taalgrens en wat ons land zowel verbindt als verdeelt
 • Maandag 19 november 2012
  Philip Van Outrive – De allerlaatste getuigen van WOI
 • Maandag 21 januari 2013
  Antoon Vandeputte – Er leven MENSEN achter de muren
 • Maandag 18 februari 2013
  Jimmy Koppen - Vrijmetselarij
 • Maandag 18 maart 2013
  Michel Maus – Fiscale fraude in België. Iedereen doet het.
Boterhammen in de bib - telkens om 12.15 u. - Openbare Bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk - Tickets: Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Wandelweg 11, Kortrijk of in de Openbare Bibliotheek - € 5 (incl. soep), CJP-tarief: € 2,5 - Meer info:www.vormingplusmzw.be, www.kortrijk.be/bibliotheek of 056 27 75 00

Meer info: www.vormingplusmzw.be, www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten