La Fille de nulle part wint Gouden Luipaard


De film "La Fille de nulle part" van de Franse regisseur Jean-Claude Brisseau won afgelopen zaterdag de prijs voor de beste film, de Gouden Luipaard, op het 65ste filmfestival van Locarno in Zwitserland. In totaal maakten 19 films deel uit van de officiële selectie. Tijdens deze editie zat er geen Belgische film in de competitie.

"La Fille de nulle part"vertelt het verhaal van Dora (Virginie Legay), een mysterieuze dakloze vrouw, en Michel (Claude Morel), een gepensioneerde wiskundeleraar en weduwnaar, die elkaar ontmoeten. De aanwezigheid van de jonge vrouw geeft Michael opnieuw zin in het leven maar zijn appartement wordt meer en meer het toneel van mysterieuze fenomenen.

De indie-komedie "Somebody up there likes me" van de Amerikaanse regisseur Bob Byington en met  Nick Offerman in de hoofdrol, kreeg een speciale prijs van de jury. De prijs voor de beste regisseur ging naar Ying Liang voor zijn film "When Night Falls". Beste actrice was An Nai voor haar hoofdrol in "When Night Falls". Walter Saabel werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in "Der Glanz der Tages" van het duo Ranier Frimmel en Tizza Covi.

Een volledig overzicht van de winnaars en genomineerden vind je op www.pardolive.ch.

Meer info: www.pardolive.ch

0 reacties:

Een reactie posten