Beeldbank Kortrijk gelanceerd


Vanaf vandaag kan iedereen de gloednieuwe beeldbank van de stad Kortrijk consulteren op beeldbank.kortrijk.be. De beeldbank moet toelaten de honderdduizenden beeld- en multimediabestanden van de stad te beheren, te ontsluiten en snel online te raadplegen. 

De stad Kortrijk startte in het voorjaar van 2011 samen met Brugge, Gent en Mechelen een samenwerkingsproject op voor een stedelijke beeldbank ("digital asset management systeem"). Meer dan 120 andere besturen schreven op het initiatief in. Het productiehuis "Videohouse" en het bedrijf "Zeticon" stonden in voor de implementatie. Meer informatie over het project kun je hier vinden.

Sinds de start van het project, nu drie jaar geleden namen minstens veertig stadsmedewerkers actief deel aan de voorbereidingen. Al sinds maart 2012 wordt de beeldbank intensief door de erfgoedmedewerkers van de stad getest. De eerste resultaten zijn in de achtergrond zichtbaar op de website www.geheugenvankortrijk.be die gebruik maakt van multimediamateriaal uit de beeldbank. De software is ondertussen klaar om naar het brede publiek te gaan.

Via het onderstaand filmpje kun je zien hoe je makkelijk kunt zoeken in de Kortrijkse beeldbank:Foto- en videowedstrijd "bruggenloop"

Op 30 september vindt er langs de Leiebruggen van Kortrijk een "bruggenloop" plaats. De stad Kortrijk lanceert hierover een foto- en videowedstrijd met gebruik van de nieuwe beeldbank. Om de inzending van grote bestanden en video mogelijk te maken werkt de stad samen met andere partners in het proeftuinproject voor breedband "Leylab". De resultaten worden achteraf op de beeldbank beschikbaar gesteld. 

De foto- en videowedstrijd is een eerste project waarmee de stad met de beeldbank naar buiten treedt.

0 reacties:

Een reactie posten