Met de Leesbus naar Het Betere Boek

Het Willemsfonds Kortrijk plant, samen met het Willemsfonds West-Vlaanderen, een Leesbus in die je op zaterdag 6 oktober 2012 naar de boekenbeurs Het Betere Boek brengt.

Het Betere Boek is een literair festival op zaterdag 6 oktober in Gent dat het betere, Nederlandstalige boek, en dan vooral dat van debutanten, in de kijker plaatst. Met interviews, boekenverkoop, antiquariaat, tentoonstellingen en signeersessies. Op de affiche staan o.a. Daniel Cohn-Bendit, Tom Lanoye, Ann De Craemer, Paul Verhaeghe, Etienne Vermeersch, Naima El Bezaz en Bernard Dewulf.  

Op het eind van de dag wordt De Bronzen Uil uitgereikt: de prijs voor het beste Nederlandstalige debuut. In de jury zetelen dit jaar Friedl’ Lesage, Jos Geysels, Marnix Verplancke, Sylvain Peeters en Dirk Verhofstadt. En ook jij kunt stemmen en een boekenpakket winnen! Het volledige programma en alle praktische informatie vind je terug op www.hetbetereboek.be.

Het Willemsfonds Kortrijk wil zoveel mogelijk mensen de kans geven Het Betere Boek bij te wonen, via een zo laag mogelijke praktische of financiële drempel:
 • Kostprijs:
  - busrit heen en terug: €5 + 1 gedicht per persoon
  - inkomticket Het Betere Boek: €8 / €6 / €4 (voorwaarden op www.hetbetereboek.be)
  - betaling gebeurt op de leesbus
 • Vervoer:
  - deelnemers uit Kortrijk worden op de carpool parking Kortrijk/Zwevegem opgepikt en daar ook ’s avonds terug afgezet
  - vertrek stipt om 09u45, terug om ca. 20u15
 • Inschrijven:- iedereeen kan mee met de leesbus mits inschrijving op voorhand
  - inschrijven via 056 27 75 00 of bibliotheek@kortrijk.be
Wie op de bus stapt kan het volledige programma bijwonen: Het Betere Boek start om 11u. Om 18u wordt De Bronzen Uil uitgereikt, gevolgd door een feestelijke receptie voor alle aanwezigen. Na de receptie vertrekt de bus, om ca. 19u30 terug naar Kortrijk.

0 reacties:

Een reactie posten