Nieuw educatief onderwijspakket 'Ik wou'


Samen met enkele andere cultuurpartners stapten de Kortrijkse bib mee in het provinciale project ‘Wij, Varkenland’. Dit project is een zoektocht naar de West-Vlaamse identiteit en doet wat denken aan het populaire televisieprogramma ‘Fata Morgana’.
Centraal hierin staan niet alleen identiteit maar ook de toekomst en het luidop dromen. Onder het motto “Wroeten naar identiteit” dagen wij alle leerkrachten en leerlingen uit het basisonderwijs uit.

In oktober kun je in de bib de tentoonstelling ‘Ik Wou’ - eerder te zien in het Leuvense Museum M - bezichtigd worden. De tentoongestelde werken zijn van illustratrice Ingrid Godon en het zijn dezelfde illustraties die ook opgenomen werden in het gelijknamige boek, samen met teksten van Toon Tellegen


Met deze inspiratiebron in gedachte, daagt de bib alle leerkrachten en leerlingen uit om op zoek te gaan naar hun identiteit, dromen en toekomstbeelden. Als hulp bij het begeleiden van de jongeren werkten we daarom een volledig uniek educatief pakket uit.

Er kan uit twaalf opdrachten gekozen worden. Het resultaat wordt uiteindelijk een persoonlijk en origineel kunstwerk. En zoals het een echte kunstenaar betaamt, krijgen de kinderen de kans om hun werk te exposeren in de speciale "Wij-Varkenland"-tentoonstelling ‘Luidop Dromen’. Deze vindt plaats tijdens het feestweekend van ‘Wij, Varkenland’ op 9, 10 en 11 november in de nagelnieuwe Budafabriek. De winnaar wordt gekozen door Ingrid Godon zelf. En de klas van de winnende leerling maakt kans op een exclusieve workshop ter waarde van € 200 met deze illustratrice. Iedereen kan dus in de prijzen vallen!

Leerkrachten die willen deelnemen, kunnen alle werken indienen bij het team jeugd en educatie en dit tot 26 oktober 2012.

We wensen jullie veel plezier met deze box vol portretten, dromen en knutselplezier. En natuurlijk ook met de uitdaging want wie weet schuilt in jouw klas wel een onmiskenbaar groot talent.

0 reacties:

Een reactie posten