Uitnodiging verkiezingsdebat 17 september 2012
Met het project "Stemmingmakerij" willen Vormingplus Midden- en Zuid- West-Vlaanderen en de Kortrijkse bib de inspraak vergroten door zo veel mogelijk mensen het debat te laten voeren. Hierbij staat de vraag welke koers de Kortrijkse politiek de komende jaren moet varen, centraal. Op 17 september 2012 worden alle kopstukken aan de tand gevoeld in een verkiezingsdebat.

Het wordt een debat op het scherpst van de snee gemodereerd door professor Filip De Rynck die de aanwezige politici zal voorleggen waar het voor jou op staat. Hij doet dit aan de hand van de resultaten van een steekproef die eerder dit jaar werd opgestart.

Via de website www.stemmingmakerij.org vind je voorstellen en quotes van zowel belangengroepen, middenveldorganisaties en stakeholders als van politici die formuleren waar er in de volgende Kortrijkse beleidsperiode moet worden geïnvesteerd. Je kunt er aan de hand van speelse megafoons aanvinken welke van deze uitspraken je voorkeur wegdragen. Bovendien kan je zelf voorstellen insturen om het debat van 17 september 2012 nog meer te kruiden.

De website www.stemmingmakerij.org heeft trouwens ook een portaalfunctie en bevat naast het spel ook veel informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en de politieke partijen.
Partijprogramma's en debatten over de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zullen de bezoekers helpen bij het argumenteren en het uitbrengen van hun stem.

Het verkiezingsdebat vindt plaats op 17 september, om 20 uur in de concertstudio van Muziekcentrum Track.

Inschrijven kan door een formulier in te vullen op de website www.stemmingmakerij.org.

Verkiezingsdebat - 17.09.12 - 20u - gratis - Muziekcentrum Track, Conservatoriumplein 1, Kortrijk - Inschrijven via: www.stemmingmakerij.org of 056 26 06 00

Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek, 056 27 75 00, www.vormingplusmzw.be, 056 26 06 00

0 reacties:

Een reactie posten