Bib tipt: expo 'Brussels in Shorts' in Academie Kortrijk


Op vrijdag 19 oktober 2012 om 19u ben je van harte welkom op de vernissage van de expo "Brussels in Shorts" in de Academie Kortrijk. Deze tentoonstelling toont "work in progress" van tien Belgische en internationale stripauteurs en scenaristen. Allen verbleven ze dit voorjaar in residentie in Brussel om er elk te werken aan een grafisch kortverhaal over het hedendaagse Brussel. Na afloop van hun verblijf gunnen ze ons nu een blik op hun tekentafel. 

In deze boeiende expo werden schetsen, documentatiemateriaal, foto’s en ook al enkele afgewerkte tekeningen samengebracht. Het geheel biedt een originele, beeldende kijk op onze hoofdstad. Voordat hun werk volgend jaar in boekvorm verschijnt, krijg je in Kortrijk de kans om de expo te bezichtigen van 20 oktober tot 3 november 2012. Op de tentoonstelling zie je tekeningen van Paula Bullin en Maman Salissou Oumarou, Conz, Elric Dufau, Karrie Fransman, William Goldsmith, Eva Hilhorst en Wouter Mannaert, Tomáš Kučerovský, Antonio en Carlos Segura Dona, Stedho en Frederik Van Den Stock. 

De expo wordt op vrijdag 19 oktober 2012, om 19u, feestelijk geopend in aanwezigheid van Petra Flamand, directeur Academie Kortrijk, Petra Broeders (Het beschrijf), Dirk Lens, Algemeen Directeur vtbKultuur en stripauteur Conz. Het geheel wordt opgeluisterd door The Big Bang Boom Orchestra. Inschrijven voor de vernissage kan via: academie@kortrijk.be of 056 27 78 60.

Deze expo maakt deel uit van het project "Brusselse Sporen", het volledig programma voor Kortrijk kun je hier raadplegen.

Meer info: www.beschrijf.be/index.php?q=nl/brusselsinshorts, www.kortrijk.be/academie

0 reacties:

Een reactie posten