Bronzen Uil voor Roderik Six


De Vlaamse auteur, journalist en dichter Roderik Six (°1979) won afgelopen weekend met zijn post-apocalyptische debuutroman "Vloed" de Bronzen Uil en een geldprijs van € 5.000 voor het beste Nederlandstalige debuut van 2012. De literaire prijs werd  voor de tweede keer uitgereikt tijdens het literaire festival Het Betere Boek in Gent.

Roderik Six is recensent bij de website Cutting Edge en het magazineFocus Knack. Dit jaar maakte hij ook deel uit van de jury van de Gouden Boekenuil. Hij publiceerde o.a. in DW B, Poëziekrant en in De Brakke Hond. De jury, onder leiding van Sylvain Peeters en bestaande uit Friedl’ Lesage, Marnix Verplancke, Jos Geysels en Dirk Verhofstadt, loofde het boek voor het onwaarschijnlijke verhaal, de uitwerking van de opgevoerde karakters en de stevige sfeerschepping. 

De andere negen genomineerden waren:
Naast de Bronzen Uil werd ook de publieksprijs van De Morgen uitgereikt, die gewonnen werd door de Nederlands-Turkse auteur Murat Isik met zijn debuut "Verloren grond". Zijn boek maakte de meeste indruk op de bezoekers en online stemmers. Hij wint een een ets van Enk De Kramer en een halve pagina advertentieruimte in De Morgen.

0 reacties:

Een reactie posten